041 373 399 / info@vrturedi.si

Zunanje ureditve naravnih površin

Oglejte si nekaj naših referenčnih objektov.

Ideje za vrt, svetovanje, načrtovanje vrtov, preureditev okolice, ureditev vrta, načrt zasaditve, posebni motivi, lep in unikaten vrt... besede, ki dajejo zamisli življenje, življenju pa umirjenost v udobju narave.

Vstopite v svet vrtov, v svet kjer z premišljenim nartovanjem in kakovostno izvedbo uresničimo vaše sanje o urejenem in uporabnem vrtu.

Ustvarjanje nečesa novega se vedno začne z idejo - inovativno idejo. Zagotovo že imate zamisel o tem, v kakšnem vrtu bi najbolj uživali. Toda: kako od zamisli do izvedbe?

V sodelovanju s krajinskim arhitektom podjetja vam bomo pri tem pomagali in poskrbeli za modro načrtovanje ureditve okolice in po želji tudi za kakovostno izvedbo prenove vašega vrta ali ureditve okolice. Tako bo okolica vašega doma oživela kot prostor iz vaših sanj ... kraj za umirjen počitek, mesto za otroško igro ali pa za razposajene vrtne zabave, kjer vrt krasijo rastline z lepimi barvami listov skozi vse letne čase.

Vrtovi

Ureditev vrta je pomemben element zunanjosti vsakega doma. Zunanja ureditev lahko ustvari čudovit prostor za sprostitev ter druženje in zabavo s prijatelji. Ureditev vrta je privilegij tistih, ki živijo v hišah. Zakaj tega ne bo izkoristili.

Brežine

Ko zemljišče okoli hiše ni ravno, imamo problem s košnjo, stopnicami, ... poglejmo na ureditev vrta, ki leži na nagnjenem terenu z drugimi očmi - nivojski vrt ali brežina.

Otroška igrišča

Kraj, kamor lahko brezskrbno spustimo otroka. Zakaj ne bi otroku naredili svoj otroški kotiček tudi doma. V urejenem in premišljenem vrtu se najde prostor tudi za naše najmlajše.

Zelenice

Zelinica v večini primerov obsega največji del vašega vrta. Zmotno je prepričanje, da z zelenico ni pretiranega dela in da je ob položitvi travne ruše vrt končan. Nikakor ne. Pravilno vzdrževanje zelenice zahteva od posameznika veliko časa in poznavanja njenih značilnosti.

Vodni motivi

Voda je vir življenja, vsaka rastlina in še tako drobceno bitje potrebuje vodo. V vrtu nam fontana, bajer, leseno vodno korito z ribami, umetni potoček, bazen ali celo whirpool doda pridih svežine.

Javne površine

Javne površine zahtevajo poseben pristop načrtovanja. Največkrat je potrebno poskrbeti za namenske površine namenjene pešcem, dovozne poti ter prometnih površin. Negovanje in obnavljanje cvetličnih nasadov, trat, drevja in grmičevja je na javnih površinah občasno, zato je potrebno zagotoviti samodejno namaknje površin in podnebnim razmeram prilagoditi tudi samo zasaditev, ki je privlačna za oko in hkrati nezahtevna za vzdrževanje.