041 373 399 / info@vrturedi.si

Idejna zasnova / 3D načrtovanje

Novo v ponudbi - 3D izris vaše ureditve z umestitivijo vašega objekta.

Niste povsem prepričani ali bo vaša zunanja podoba hiše res takšna kot si želite (fasada, stopnišče, zasaditev rastlin, zidci, vhod, lesena terasa, nadstrešek, vodni motiv, bazen, fontana, ...)?
Ali želite videti, kako bo izgledala vaša ureditev okolice hiše pred dejansko izvedbo?

Arhitekturne vizualizacije (renderji) so 3D izris objekta ali okolice, ki pomagajo predstaviti neko idejno rešitev. Prednost vizualizacij je ta, da lahko realistično prikažemo načrtovane objekte, izbrane materiale, razsvetljavo, rastline in kako bodo ti izgledali v vrtu ali hiši. Eden glavnih problemov pri načrtovanju je ta, da si mnogi težko predstavljajo končni izgled samo na podlagi tlorisov ali prerezov. Ker je osnova za vizualizacijo 3D model vrta ali hiše, ta daje možnost, da se ustvari poljubne poglede na sam vrt oziroma hišo. Tako se lahko lažje odločimo za neko rešitev in lahko pričakujemo enake rezultate tudi ko bo vrt ali objekt enkrat končan.

3D vizualizacija je sopomenka za prostorsko predstavitev (objekta, okolice,...). Pomaga nam lahko k lažji predstavi, kako bo objekt/prostor po zgraditvi, obnovi, ... dejansko izgledal. 3D izris je dober načrt in še boljša rešitev za gradnjo ali prenovo vašega novega doma in okolice. Nekaterim pomaga tudi pri izbiri barvnih kombinacij, saj si tako lažje predstavljajo usklajenost nadstreška, potk, fasade, pergole,.... Izris vam ponuja poigravanje z vašimi idejami glede podobe vašega doma in okolice na vse možne načine. 3D vizualizacija ni enkratna in dokončna, saj so možni večkratni popravki ali zamenjave objektov, rastlin in barv. Prepustite domišljiji prosto pot in izris prenove okolice prepustite strokovnjakom ter si ustvarite dom, ki odraža vaš značaj.

Začetki 3D vizualizacije so narisane skice, ob katerih risar poudari dimenzijo prostora. Tudi v našem podjetju se stranke idejnih 3D skic zelo razveselijo, saj jim pomagajo k lažji predstavi.

Arhitekti si mnogokrat pomagajo tudi z izdelavo miniaturnega 3D izdelka - modelčka, ki ga predstavijo svojim strankam in jih tako lažje »ogrejejo« za njihovo idejo. To je pogosto predvsem pri postavitvi hiš, nakupovalnih centrov, nenavdnih hotelov ipd... Izdelava majhnih modelov zahteva veliko časa in energije. Hkrati pa vsaka sprememba narejene vizualizacije prinese veliko dodatnega dela.

V času nove tehnologije in znanj tehnika 3D vizualizacije omogoča, da se naročnik seznani s podobo nove hiše, vrta,... s pomočjo računalniškega 3D izrisa (3D render). Še predno je objekt zgrajen, vrt urejen, se karseda dobro seznanimo s podobo okolice novega doma, pogleda na hišo, ... in se tako izognemo morebitnim neprijetnim presenečenjem, ko nam narejeno ne bi bilo všeč. V fazi projektiranja je mogoče oz. cenejše spreminjat obliko objektov in izbrane materiale, želje,... 3D vizualizacija nam predstavi tudi sam potek spreminjanja hiše in okolice med samim delom.

Vi izrazite želje, strokovnjaki pa najdejo dobro idejo in rešitev za funkcionalno ter lepo razporeditev zunanje ureditve. Kvaliteten izris zmanjša možnost napačne interpretacije vaših idej pri izvajalcu. Izris vam omogoča, da v naprej dorečete vse detajle, ki bodo hišo in vrt povezali v unikatno celoto.