041 373 399 / info@vrturedi.si

Storitve iz naše ponudbe

Nudimo zunanje ureditve od grobih zemeljskih del do zasaditev in vzdrževanj.

Razmišljate o ureditvi okolice hiše, preureditvi ali le o delni ureditvi?

V kolikor ste na zgornje vprašenje odgovorili pritrdilno, potem smo pravi naslov za vas. Smo podjetje, ki vam nudi izris idejne zasnove in zasaditvenega načrta, ureditev okolice, vzdrževanje vrta, zasaditev in marsikateri nasvet za lep vrt. Želimo vam, da bi imeli lep in urejen vrt in z veseljem vam pri tem pomagamo.

Podjetje Vrtne kreacije Mija Košič s.p. vam nudi:

  • zemeljske izkope, odvoze in planiranje;
  • zasaditve okrasnih drevnin, grmovnic in živih mej;
  • zasaditev in ureditev gred s trajnicami in enoletnicami;
  • ureditev zelenic s tratnimi zvitki ali setvijo trate;
  • obnovo in vzdrževanje trat (prezračevanje, gnojenje,...);
  • podiranje in obrezovanje dreves;
  • vzdrževanje vrtov (košnja, striženje, zaščita in varstvo rastlin,...);
  • dostavo in odvoz materialov, rastlin, večjih okrasnih skal in debel;
  • prodajo in dostavo okrasnih rastlin;
  • natančno in zanesljivo izvedbo storitev.

 

Če urejate celoten vrt in ne le zasaditve, vam lahko podjetje VILINSKI VRT, inženiring krajinske arhitekture d.o.o. pomaga pri načrtovanju in izvedbenih ter zasaditvenih načrtih vašega vrta. Podjetje je z nami močno povezano, saj skupaj sodelujemo že od vsega začetka našega obstoja.

Idejna zasnova / 3D

Novo v ponudbi, ki ga za naše potrebe izvaja podjetje VILINSKI VRT, inženiring krajinske arhitekture d.o.o.. Na podlagi idejne zasnove vam izrišemo ureditev vrta v 3D obliki. Vabljeni, da si pogledate nekaj referenčnih 3D vizualizacij, ki smo jih že pripravili za naše stranke.

Zunanje ureditve vrtov, zelenic, igrišč

Na načrtovanje in izvedbo ureditve vrtov smo zelo ponosni, saj nam zadovoljne stranke dajejo potrditev našega dela in voljo postati še boljši. Oglejte si primere zasaditve in ureditve vrtov v zadnjem obdobju. Morda boste našli kakšno idejo tudi za vaš vrt.

Vzdrževanje naravnih površin

Vzdrževanje vrta je zelo pomembno. Še tako lepo urejen vrt brez sprotnega čiščenja in vzdrževanja hitro postane zanemarjen. Ob pomanjkanju časa vam lahko priskočimo na pomoč in poskrbimo, da bo za vrt tedensko ali mesečno skrbela ljubeča roka.

Pogosto zastavljena vprašanja

Tukaj boste našli odgovore na vprašanja, ki vas najpogosteje zanimajo.

Zakaj je primerno, da okolico hiše ali objekta načrtujemo? S stališča naročnika iz istega razloga, kot je to pri načrtovanju notranjosti hiše - da bo kar najbolje izpolnjevala vse funkcije in želje. S stališča izvajalca pa zato, da od vsega začetka ve, kaj je končni cilj in temu ustrezno uskladimo vsa dela in postopke. Z usklajeno načrtovano in koordinirano izvedbo se izognemo nepotrebnim zapletom in zamudam, kar zmanjša stroške in s tem spet predstavlja prednost za naročnika.
Kdaj se lotiti načrtovanja vrta? Priporočljivo je, da se načrtovanja vrta lotite hkrati z načrtovanjem hiše - se pravi, še preden začnete z gradnjo. Morda se sliši nesmiselno, a le tako je mogoče zagotoviti, da bosta tako postavitev hiše kot lega vrta optimalna glede na pogoje, ki jih določa dana lokacija.
Po drugi strani pa za načrtovanje vrta nikoli ni prepozno - tudi, ko hiša že stoji, se lahko lotimo načrtovanja okolice, v že obstoječem vrtu pa je vedno prostor za prenove, izboljšave in boljše izkoriščanje možnosti, ki jih ponuja.
Koliko stane ogled na lokaciji? Približno dvourni ogled, ki zajema obisk enega ali dveh strokovnjakov na vaši parceli, pogovor o vaših željah in potrebah ter izdelavo projektne naloge, stane 120 EUR (z DDV).
Kako hitro lahko uredite moj vrt? Od izvedenih in potrjenih načrtov in podpisa pogodb do urejene okolice - povprečno obsežnega vrta velikosti med 500 do 800 m2 -  običajno potrebujemo med 30 in 90 dni. Seveda pa na trajanje del poleg velikosti vpliva tudi zahtevnost projekta, ki je odvisna od vaših želja, zahtevnosti terena in drugih dejavnikov.
Kakšna je cena načrtovanja ureditve? Cena načrtovanja je odvisna od velikosti parcele in od projektne naloge, ki jo določimo na podlagi vprašalnika, ki ga izpolni naročnik. Običajno se cene gibljejo med 300 in 2.500 EUR.
Koliko stane izvedba, torej dejanska ureditev vrta? Tudi dejanska ureditev je, celo bolj kot načrt, odvisna od tega, kaj vse zajema, se pravi od tega, kar si na vrtu želite ali potrebujete.
Če si na primer želite razkošno urejen vrt, opremljen z bazenom, savno ali ribnikom, prostorno in bogato opremljeno letno kuhinjo, pergole in zasaditev z bonsai, je strošek lahko precej velik.
Bolj običajna ureditev, ki zajema osnove, kot so tlakovanje, dostop do hiše, žično ograjo ali živo mejo, zelenico, pergolo na terasi, nadstrešek, kakšna kombinacija treh dreves, nekaj grmovnic in trajnic, pa je precej cenejša.
Ali je mogoče vrt urediti postopoma? Okoliščine včasih ne dopuščajo, da bi vrt uredili naenkrat. Zato je zelo pomembno, da na začetku naredimo celovit načrt, iz katerega izhajamo pri postopnem urejanju vrta. Le tako bomo gotovo prišli do želenega rezultata.
Kakšne oblike financiranja ponujate? Če se odločite za sodelovanje z nami, je financiranje mogoče urediti s pomočjo kreditiranja v dogovoru z banko ali pa obročno odplačevanje v skladu z dogovorom.